CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

amusement - arnhem

't AMUSEMENT - Arnhem               3 november 2012

Als afgevaardigde van het Culinaire Genootschap Heemskerk hebben wij een bezoek gebracht aan het restaurant "t Amusement, dat wordt geleid door de 21-jarige Estée Strooker die als eerste Masterchef Nederland heeft gewonnen.


Bij binnenkomst werden onze jassen keurig aangenomen en konden wij kiezen uit 2 tafeltjes dicht bij het raam. De ronde vormen en de hakken aan de muur zorgen voor een speels effect. Op de stoelen waren wij direct verliefd, deze zaten heerlijk en staan garantie voor een avond heerlijk dineren!

De zeer vriendelijke ober vroeg of wij een aperitief wilde, een heerlijke mousserende wijn. Dit bleek tevens de eerste mousserende wijn ter wereld te zijn. Uiteraard gingen wij hier voor. Daarna kozen wij voor het 5-gangen verrassingsmenu met wijnarrangement.

Op tafel stond al een gezellig bordje met nootjes, Olijven, Boter, Olijfolie en Zeezout. Hierbij werden 2 broodjes geserveerd.Daarna werd een amuse gepresenteerd van een stukje Paling met een plakje Radijs en geraspte Wasabi.De eerste gang bestond uit kleine stukjes Tonijn, en een wat Krabsalade. De zwarte Curry-Mayonaise die erbij werd gepresenteerd was overheerlijk! De 2-de gang bestond uit een stukje Heilbotfilet en een paar Mosselen. Ook dit gerecht was heerlijk. De wijnen die erbij zaten pasten ook perfect bij de gerechtjes.Als 3-de gang kregen we de Kwartel, ook heerlijk met een perfecte gaaring.De 4-de gang, Hertenrugfilet. Aangezien het wild seizoen is begonnen, paste dit gerecht ook prima bij de tijd van het jaar.Als dessert kregen we Chocolademousse, een heerlijk dessert dat niet te zwaar was.

Tijdens de thee met lekkers kwam Estée nog even langs de tafels om te vragen hoe de avond was. Omdat de brigade in de keuken al aan de schoonmaak begonnen was, konden we helaas geen kijkje in de keuken nemen. Maar natuurlijk al hartstikke leuk dat Estée persoonlijk nog even bij iedereen langs kwam.

Kortom, een heerlijke avond met in een mooie, speelse ruimte, fantastische gerechten, mooi opgemaakte borden, perfecte wijnen, vriendelijke en leuke bediening en tot slot nog een vrolijke Estée die aan tafel kwam. 

Een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!


Frank en Anouk