CULINAIR GENOOTSCHAP HEEMSKERK

Kijk ook eens op sterrenkookboeken.nl

de nederlanden - vreeland

DE NEDERLANDEN *


Op 21 juli 2015 bracht een deel van het uw zo geliefde CGH bestuur een bezoek aan hotel restaurant "De Nederlanden" te Vreeland.
 
Zoals te doen gebruikelijk, is het ons te doen om de gerechten in combinatie met de geschonken wijnen.
Zoals jullie op de foto’s kunnen zien zagen de gerechten er mooi en verzorgd uit, smaakvol en goed in balans.
Een punt van kritiek is echter de bijpassende wijn (het wijnarrangement). Wat een goede sommelier al niet kan betekenen in aanvulling op de creaties van de chef, of wat deze er juist aan af kan doen. Naast het schenken van een verkeerde wijn bij een gerecht waren de wijn-spijs combinaties over het algemeen onder de maat. Te veel geëxperimenteer met wijnen die te licht en te weinig uitgesproken waren bij de gerechten. Dat is jammer. We hebben het "De Nederlanden" dan ook laten weten via de mail………….geen inhoudelijke reactie, maar een zeer teleurstellende. Men zei: “Over smaak valt altijd te twisten”  Met 1 Michelin ster kom je daar naar de mening van het C.G.H. niet weg, zeker ook niet als je kijkt naar het totaal van de prijs kwaliteit verhouding. Van de eigenaren kregen we vanaf hun vakantie adres ?? een mail waarin zij ons dit lieten weten. Kennelijk vaart men “In the blind” op het personeel, die het natuurlijk altijd goed doen als de baas van huis is.
 
Kort en goed "De Nederlanden" is geen aanrader, niet vanwege de combinatie spijs wijn en niet vanwege de prijs kwaliteit verhouding. 
 JARIGE JOBRecensie Hotel- restaurant DE NEDERLANDEN* - Vreeland aan de Vecht