CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

Auberge 't Asje

ETEN IN HET VECHTDAL 


"AUBERGE 'T ASJE"


Het dorp Dalfsen ligt in het Overijssels Vechtdal. De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier in Duitsland en Nederland. Zij is 167 kilometer lang waarvan 60 km in Nederland. Haar oorsprong ligt in het Münsterland en zij mondt bij Zwolle in het Zwarte Water.

De Vechtstreek kent veel eetgelegenheden door het toeristische karakter. Het doel was om op zaterdagavond een van de hotel-restaurants te bezoeken voor een recensie op de C.G.H. site.

 Maar op de avond vooraf gaande (vrijdagavond 14 -10-16) vonden wij echt bij toeval, in een van de vele boerderijen, de Auberge 't Asje.

Auberge 't Asjes wordt gerund door Bennie en Lianne Buitenhuis.

9 jaar geleden hebben zij het bedrijf overgenomen en veranderd in wat het nu is. Waaronder een geheel nieuw gedeelte wat je overigens niet ziet omdat het in de stijl van de boerderij is gebouwd. De verbouwing was nodig omdat er, door de vele feesten, vaak nee moest worden verkocht in het restaurant. Nu is het restaurant te allen tijde open ook als er feesten zijn. 

Op deze vrijdagavond dus naar binnen zonder reservering. Geen probleem. De jassen werden keurig aangenomen en we konden kiezen uit een aantal tafels. Gekozen voor een tafel aan de open keuken, waar je volledig zicht hebt op de bereidingen aan de gril en de gehele keuken. De jonge, maar zeer enthousiaste, bediening direct aan tafel met wat brood, boter en olijven. Even later werd de bestelling opgenomen door Lianne wat later een van de eigenaars bleek te zijn.

Het concept hier is: een 3-gangen a la carte voor een schappelijke prijs. Wij gingen voor:

Proeverij van verschillende voorgerechten

Varkenshaas met een groene pepersaus en Biefstuk van de haas met een sjalottenjus, beide op houtskool gegrild.

Kaasplankje van de kaashelden.

Werkelijk verbaasd waren wij over de smaken en de bereidingen van de gerechten. Al het vlees wordt op houtskool gegrild waardoor de smaak en garing top is.

De smaak van de biefstuk zou ook ongebakken al geweldig zijn want dit komt van hun eigen runderen, en wat voor runderen.

Het Wit-Blauw rund. Dit ras komt hoofdzakelijk voor in Midden en Hoog België maar dus ook hier in Dalfsen. Het Belgisch witblauw of op z'n Frans "Blanc bleu Belge" wat bekend staat om zijn excellente vlees loopt hier dus gewoon in de wei en in de avond op je bordje, geweldig.

Helaas niet kunnen genieten van andere desserts, want als je ziet met hoeveel passie die jongens van de koude kant aan het werk zijn moeten die ook geweldig smaken.

De presentatie was in ieder geval bijzonder mooi.

Het is een plezier om te zien hoe de "maître-grilleur" Bennie (eigenaar) en zijn collega, zich aan de warme kant in het zweet werken om alles gestroomlijnd te laten verlopen.

Zoals te lezen is, was het een bijzondere aangename ervaring en iets om zeer zeker naar terug te gaan en aan te raden bij iedereen die deze streek gaat.

En !! ze schenken gewoon kraanwater !!


Na afloop nog heel even gesproken met Lianne Buitenhuis

Haar visie: Ons idee achter ons bedrijf is goede kwaliteit leveren voor een eerlijke prijs. Wij vinden het belangrijk om ambachtelijk te werken met goede producten en overal net de verwachting te overstijgen. Tevens werken wij veel met lokale producten en slachten wij zelf onze eigen Belgische blauw bonte runderen. Wij hebben een jong maar enthousiast team en zijn hier ook erg blij mee, zelf werken we ook hard mee en zorgen voor een fijne sfeer samen doordat iedereen elkaar steunt en helpt met de werkzaamheden.


Lianne en Bennie


Auberge 't Asje


.....................

Ab en Marion 14 oktober 2016