CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

auberge du pecheur - st-martens-latum

AUBERGE DU PÊCHEUR


23-8-2015

Auberge du PÊCHEUR is gevestigd in het plaatsje St-Martens-Latem ook wel gewoon Latem genoemd.

De geschiedenis van Latem gaat terug tot de voorhistorische tijd. Er zijn ook sporen gevonden van Romeinse en Frankische aanwezigheid. In de Middeleeuwen werd het eigendomsrecht over Latem gedeeld door de Gentse Sint-Pieters- en Sint-Baafsabdijen en de Heren van Nevele. Rond 1900 kwam een eerste groep kunstenaars zich in Latem vestigen, onder hen De Saedeleer, Minne, Servaes en Van de Woestijne. Zij werden gevolgd door een tweede groep met onder meer de gebroeders De Smet, Van den Berghe en Permeke. Die laatsten behoorden tot de stijlrichting van het expressionisme. Talrijke kunstenaars liggen bij de Sint-Martinuskerk in de sfeervolle dorpskern begraven.

Zelfs nu in 2015 zit er nog steeds een kunstenaar in dit dorp.

Chef Dennis De Reu staat in deze brasserie te koken en serveert hier de klassieke brasseriegerechten op basis van seizoengerechten. Alle gerechten zijn plaatjes. En niet alleen mooi van opmaak maar ook perfect van smaak.

Wij gingen voor het menu PÊCHEUR. Een 3 gangen keuze menu wat hieronder in beeld is gebracht.

Het restaurant bestaat uit 2 zalen waar bij, naar onze mening, de tafels wel erg dicht op elkaar staan. De bediening is correct maar absoluut niet formeel. De jongens lopen gewoon in een T-shirt en zijn erg vriendelijk.

Jammer maar ook hier in deze brasserie zie je de chef niet. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar kom als chef eens de zaal in zo dat de gasten kunnen vertellen hoe ze het vonden. Nu geeft de gast de bediening een compliment over het eten en dat is en blijft toch raar.

Conclusie: Auberge du PÊCHEUR is zeker geen sterrenrestaurant maar wel een brasserie om zeker eens te bezoeken.

Ab ZandstraGravad lax van zeebaars met sorbet van Granny Smith en zeekraal


Filet van zwartpootkip, aubergine, crème van zwarte look en lente-ui


Gebakken Rib-Eye met pepersaus , slaatje en frietjes


Dame Blanche


Abrikoos, Dulcey chocolade en amandel