CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

CULINAIRE ONDEKKINGSREIS ZEELAND IBM


17 en 18 september


Ook dit jaar was het weer een geweldig weekend in Zeeland.

Deze keer georganiseerd voor de personeelsvereniging van IBM - BlueFun.

Of het nu door de Zeeuwse lucht komt, of door de ongeëvenaarde perfecte, bezielende organisatie van het C.G.H. wij weten het niet (of misschien ook wel), maar iedere keer is het C.G.H. culinaire weekend Zeeland een groot succes.

Op zaterdag 17 september kwamen de 14 IBM deelnemers om ongeveer 14.00 uur aan bij het zonovergoten Hotel Wemeldinge.

Bij aankomst een kopje koffie of thee met direct al een streekproduct, De Zeeuwse Bolus.


Met als extra verrassing een welkom-toespraak van Mario, de voorzitter van het C.G.H.

(wie daar blij van is geworden is mij een raadsel, maarja de man wil ook in beeld komen)...............................

Daarna de tassen en koffers op de kamer weggezet en op naar Yerseke voor een hele interessante excursie, door Suzanne de Jager van de plaatselijke VVV, over hetgeen waar ze hier o zo trots op zijn.

De mosselen, de Oesters en natuurlijk de Oosterschelde kreeft.

En dan blijkt iedere keer weer hoe mooi de hier natuur is en dat wij er als niet Zeeuwen er wel heel weinig vanaf weten.

  


............................


Na deze hele leuke en interessante rondleiding natuurlijk ook het proeven van de oesters met een glaasje wijn bij oesterproeverij PEKAAR. Dit ontzettend leuke restaurantje zit aan de Havendijk 23 en wordt bemand door allemaal hele mooie Zeeuwse meiden die ook nog eens allemaal familie zijn.


  


Hier is het echt genieten zo als jullie zien.

.......................

Na deze proeverij terug naar het hotel gegaan waar wij in de avond, zoals elk jaar weer, zouden gaan genieten van al het moois uit de zee.

Chef Daan en gastvrouw Malou, van het hotel Wemeldinge, hadden zich ook deze avond weer ontzettend uitgesloofd om er weer een topavond voor de IBM ers van te maken.

Dit zijn echt de TOPPERS van Wemeldinge


En dat was super gelukt. Iedereen was dol enthousiast.

            

Na het diner nog gezellig op het terras nagepraat met de speciaal biertjes of een wijntje.


........................

Zondagochtend, het was weer prachtig weer, lekker met z’n allen ontbijten. Na het ontbijt verraste Mario, de voorzitter van het C.G.H. de deelnemers door het ter beschikking stellen van een C.G.H. emmer en C.G.H. tuinhandschoenen, want nu moesten de deelnemers zelf aan het werk.Onder leiding van Carola Rehorst, gids van natuurpark Oosterschelde, ging de groep om 11 uur gewapend met de emmers en handschoenen op pad om de Oosterschelde te ontdekken.

 Zoekend naar mosselen, oesters, krabbetjes en wat dan ook al niet was iedereen druk bezig in het natste natuurgebied van Nederland.10 kg van de gevonden oesters mochten de deelnemers uit de Oosterschelde meenemen om thuis te smullen.

Na deze zoektocht kwam dit geweldige weekend aan zijn eind.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor de complimenten en vonden het ontzettend gezellig met jullie. Fijn dat jullie genoten hebben van Zeeland, het weer en van elkaar.

En wie weet tot de volgende workshop met ons.


Bestuur van de stichting Culinair Genootschap Heemskerk

Mario en Ab

...........................................