CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

Diner PUUR HOLLAND 4


27-5-2011

De Jonge Halewijn Beverwijk


Lieve vrienden en deelnemers van het CGH.
27 mei was het dan weer zover, PUUR HOLLAND 4, een van de jaarlijkse hoogte punten van en samen met uw zo geliefde Genootschap.
Tussen 2 briljante en inspirerende toespraken van de door u zo geliefde voorzitter in hebben wij genoten van een even briljant diner wat helemaal voldeed aan de uitgangspunten van het culinair genootschap, met regionale en seizoens gebonden producten.
Chef Jasper van Maassen had er iets heel moois van gemaakt.
Een 5 gangen diner wat wij ons nog lang zullen heugen en waarvan we via onze mooie site ook nog lang kunnen genieten, omdat onze enigszins bescheiden maar zeker ook zo geliefde en briljante secretaris van ons genootschap, elke keer weer in staat is alles zo mooi te vereeuwigen op onze mooie site.
Arjen en Fabienne Jansen hebben voor het CGH op een fantastische manier uitgepakt. 
Deelnemers die er nog nimmer geweest waren spraken in superlatieven, deelnemers die er al vaker geweest waren zeiden dat Jasper zich zelf overtroffen had. ( overigens kookt Jasper altijd zo lekker hoor!!)
De reacties van de deelnemers  waren zonder een enkele uitzondering positief, ook de dames van de bediening verdienen een pluim, terughoudend en beschaafd en er zijn als je wat wilde.
Prima, ook dat verdient een pluim.
Ab en mijzelf zouden zeggen, zegt het voort en tot snel weer,


Groet,

Uw zo intens geliefde bestuur Ab en Mario  
 .....................................
 

................................

  INGEZONDEN ERVARINGEN


Wim
Als aspirant ere-deelnemer heb ik gisteren erg genoten van het eten. Het eten was echt culinair waardig. Bediening professioneel. Complimenten aan het bestuur om de beslissing te nemen weer terug te gaan naar het startpunt van 4 jaar geleden. Mijn tafeldames- en heren waren erg gezellig waarmee onderhoudende gesprekken mee gevoerd zijn. Wat valt er nog toe te voegen?  Vooral doorgaan. Hoop dat het vervolg in workshops uitnodigend zijn.  Dank en gr Wim

..........

Astrid & Aad
Toppie, toppie, toppie
 Anders kunnen wij ons niet uitdrukken in deze.
 Na mijn zeer slechte ervaringen van afgelopen week in De Brede Hoek in Nootdorp was dit een verademing !! (Mario weet waar ik het over heb.)
 Wat ons betreft komen wij ieder jaar naar Beverwijk om alle heerlijkheden te proeven.
Wat wij ook erg op prijs stelden was het feit dat de chef persoonlijk kwam uitleggen hoe het hoofdgerecht samengesteld was.
 Ook de keuzes v.w.b. de wijnen was volgens ons erg goed.
De combinaties wijn/spijs klopte en de hoeveelheid was ook voldoende.
 Al met al alleen positieve ervaringen.
 Gelukkig zijn er nog steeds goede restaurants waar het plezier in koken en bedienen hoog in het vaandel staat.
Groetjes en ZEKER wat ons betreft tot volgend jaar.
Astrid en Aad

.............

Margret & Frans
Wanneer een voorzitter van een bestuur van een culinair genootschap zijn deelnemers met enige klem verzoekt hun bevindingen aan het papier toe te vertrouwen, geldt hiervoor in zekere mate een verplichting. En al helemaal als je nieuw bent bij het genootschap.

 Een van de bestuursleden en voorvechter van het culinair genootschap Heemskerk vertelde ons de afgelopen maanden over zijn belevenissen. Diverse menu’s en bereidwijzen werden in detail beschreven.
Als pure Noord Hollanders met een tot op heden nog niet nader verklaarde vleug van de Limburgs Bourgondische levensaard, liep het water ons steeds dieper in de mond bij het aanhoren van vlees en visrecepturen. Het duurde dan ook niet lang totdat wij voorzichtig opperden ook wel deelnemer te willen worden van de doorgaans uit de regio Heemskerk afkomstige culinaire genoten.
Na aanmelding boog de ballotage commissie zich over tal van zaken en stond het tot ons ongebreideld vreugd toe, dat wij als deelnemer konden worden bijgeschreven. En dan al direct een uitnodiging voor Puur Holland!

Wat verwacht een nieuwe deelnemer vooraf? Hij of zij rekent zeker op lekker eten, maar hoopt vooral op gezelligheid.
Wat voor soort deelnemers nemen deel? En hoe zou de sfeer zijn?

Toen wij het restaurant binnenkwamen, werden wij direct op een heel persoonlijke wijze welkom geheten en was er direct contact. Tijdens het diner zelf was er van het begin tot het eind heel veel gezelligheid. We hebben veel plezier gehad, bijzonder genoten van het eten en diverse leden wat beter leren kennen. Kenmerkend genoeg kregen wij in de loop van de avond ook steeds meer te horen over de ontwikkelingen van en in de gemeente Heemskerk. Van de voordelen van het hebben en houden van een eigen moestuin tot de liefde voor het zelfs internationaal vissen. Ook het functioneren van een opticien kwam ter sprake. Dat het niet de bedoeling is om bij een opticien een kop koffie te krijgen en te moeten gaan zitten. En ook de niet geringe problematiek, dat bij het ene mens contactlenzen veel duidelijker te zien zijn, dan bij het andere mens.

Het menu zelf was met bijzonder veel toewijding en zorgvuldigheid samengesteld. Ook aan de menukaart was veel aandacht besteed. En de gerechten werden niet alleen gedetailleerd beschreven, maar de herkomst zelfs nader verklaard. Zoals de tartaar van huisgerookte Sockey zalm. Het heeft ons in ieder geval geleerd op de zonnige zomerdagen nog zorgvuldiger te gaan varen op het Alkmaarder meer. Je zult maar een zalm aanvaren die tegen de stroom in zwemt, op weg om in een stil hoekje te gaan paren!
Van in het Heemskerkse duin opgegroeide lammeren tot boerderijkippen uit Barneveld, van asperges uit de volkstuin van Arie uit Uitgeest tot uit Italiaanse grond opgewroete truffels door wroetvarkens uit Akersloot. Het geeft eens te meer de internationale allure van het genootschap aan.
Erg veel complimenten voor de heren van het bestuur en de organisatie. De organisatie was top. Zeker ook een diepe buiging voor de chef kok en het bedienend personeel van de Jonge Halewijn.

Afsluitend zullen wij, ver weg van Heemskerk, ook zeker reclame maken voor het genootschap!
Wat is er makkelijker dan te verwijzen naar de website?   Met dank aan de voorzitter.
Nooit meer te vergeten: www.culinairgenootschapheemskerk......... EU.
Tot een volgend keer!
Margret en Frans

....................


Joyce & Reinier
Het diner Puur Holland van 27 mei 2011 was al weer de 4e editie van dit diner. Hoewel het bestuur de eerste editie nog Puur HollandS noemde, is er ondanks deze naamswijziging geen kwalitatieve consessie gedaan aan de eisen van het CGH.
 
Na een bewogen en bevlogen toespraak van de door ons zo zeer geadoreerde voorzitter die ditmaal zonder zijn gouden garde ten tonele verscheen waren de inschrijfformulieren niet aan te slepen. het gerucht gaat dat alle overige gasten van het fantastische restaurant De Jonge Halewijn zich massaal hebben aangemeld voor een deelnemerschap van het CGH.
 
Dat er alle reden is om deelnemer te worden van dit genootschap moge duidelijk zijn. Er is namelijk, zoals altijd, alle moeite gedaan om de altijd kritische deelnemers van het Genootschap te voorzien van de hoogst haalbare kwaliteit eten. Hele expedities zijn er in het onbegaanbare Noord Hollandse landschap uitgezet. Er zijn zelfs nieuwe diersoorten voor ontdekt. Het Akerslootse wroetvarken is er een van. Een fenomenaal lekker dier waarvoor alleen al zes scheppingsdagen nodig geweest moeten zijn.
 
Vooral de zalm die, bruut gestoord tijdens een liefdevol bezig zijn, met de hand uit het water gevangen is heeft menig deelnemer doen verzuchten van genot. Eindelijk weer eens een gerecht met zalm zoals zalm bedoeld is.
 
De witte chocolade mousse bij het dessert, dat pas na een drie en een half uur durend smaak festival geserveerd werd, heeft afrodisische effecten gehad waar deze jongste deelnemer van het CGH wellicht op andere websites ooit nog eens over moet oreren.
 
Kortom het CGH draagt niet alleen bij aan een CO2 bewuster keukenklimaat, het ontdekt nieuwe diersoorten maar doet ook uw huwelijk, en voor enig deelnemer de buitenechtelijke relatie, meer dan goed. Alle reden om deelnemer te worden, te zijn en te blijven.
 
Met vriendelijke groet,
Reinier

....................

Ellen & Ron
  Allereerst dank, dat we deze gezellige avond bij mochten wonen!
Als je binnen komt en de sfeer is al goed, dan voel je je al snel thuis.
 
 Wanneer je dan aanschuift aan de prachtig gedekte tafel en je met een welbekend
welkomstwoord wordt overladen, dan is het ijs wel gebroken!!
 De tafelgenoten zorgen allemaal voor een gezellige sfeer....en dan komen de gerechten..|!!
 
 We begonnen met de Tartaar van huisgemaakte zalm en garnaal..enz.
Allereerst al een feest om te bekijken!! Dan met kleine hapjes van geproefd, gesmuld!!!
Wat een zalige smaak...wel zalm, maar toch anders-héérlijk- dus.
 
 Dan de gevogeltebouillon, met boerderijkip...Nee niet gewoon kippesoep!!!
(houd ik persoonlijk niet zo van), Héél speciaal van smaak,mmmmmmmm.....
 
 De zeebaarsfilet....niets op aan te merken...gewoon lekker!!!!! Prachtig gebakken..dus..
 
 Alleen..toen zat ik eigenlijk al vol!!!!  En Ron ook....
Maar er kwam nog vlees van de Schotse Hooglander met overheerlijke Opperdoezerronde enz..........
Dat kan je dan toch niet laten staan....
Het was desondanks ...gewoon ook zalig!!!
 
 Met de overheerlijke toetjes toe.....konden we wel rollen.....
Maar zijn toch maar gaan fietsen naar huis.!!!
 
 Wat een Topavond-met verrukkelijke gerechten
en wat natuurlijk ook de avond maakt; gezellige mensen!!!
 
 Tot de volgende keer,
Ellen en Ron
.......................

naar boven