CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

Diner ervaring Hotel Villa Ruimzicht

VILLA RUIMZICHT

Doetinchem 12 augustus 2017

Op deze zaterdagavond zijn wij voor een diner beleving gaan dineren bij Villa Ruimzicht, waar tegenwoordig chef Bjorn Massop, voormalig Chef van de Echoput, kookt.

Vooraf aangegeven bij Bjorn dat wij verrast wilden worden met een menu door hem samengesteld en begeleid met bijpassende wijnen.

Jammer genoeg zijn er toch erg veel minpuntjes die ons zijn opgevallen.

Het hotel heeft 2 plaatsen om te dineren, de een wat luxer dan de ander, maar laat dit dan ook terugkomen in de  bediening en hun kleding.

Vooral het bedienend personeel laat erg veel steken vallen. De term zwarte brigade is teveel eer voor deze bediening.
Bij het gevraagde aperitief, een droge witte wijn, werd geen keuze voorgesteld en ook werd niet verteld wat men had geschonken. Bij het voorgerecht werd geen begeleide wijn geschonken zodat wij dachten dat dit ook een amuse was. Daarna aangegeven dat er ook een wijnarrangement was gevraagd. Maar ook bij de overig geschonken wijn was de uitleg slecht of helemaal niet.
Het tafelwater werd in een gesloten fles op tafel gezet. Inschenken is er niet bij. Ook opvallend en wat echt niet kan, is dat men reclame-waterglazen gebruikt van een ander watermerk?
Verder is de  uitleg van de gerechten door de bediening is nogal kort door de bocht zonder enige interesse.  

De gerechten zijn lekker en de gebruikte producten zijn regionaal en seizoen gebonden, maar de temperatuur van de warme gerechten was te laag. Verder gebruikt Bjorn erg veel schuim waardoor de presentatie wegvalt, zeker omdat hij uitsluitend witte borden gebruikt. Witte borden zijn natuurlijk de keus van de chef, en daar verschillen wij van smaak. Het dessert was niet te fotograferen omdat alles wit was. Wij vinden dat Bjorn nog teveel de haute-cuisine stijl van de Echoput hanteert. Doetinchem, de Achterhoek, heeft geen eigen eetcultuur en verlangt van een chef iets anders, iets puurs en herkenbaar.
 Geen schuimpjes of mousse van Doperwt of Wortel maar gewoon puur die Doperwt en de Wortel.

Wij hoorden van Bjorn dat hij hier pas een aantal weken werkt en een stappenplan heeft gemaakt om diverse verbeteringen door te voeren.


Wij hopen dat het hem gaat lukken, want op deze wijze voortgaan is geen optie.

Wij kunnen dit restaurant nu nog niet aan andere aanraden, en dat vinden wij jammer.

Ab en Mario.