CULINAIR GENOOTSCHAP HOLLAND

Diner ervaring Hotel Slenaker Vallei **

Gulpen-Wittem  20-01-2018

Hotel SLENAKER VALLEI

Gulpen-Wittem

Sjlennich (Slenaken)

Heel veel jaren terug zijn wij een paar keer in Slenaken geweest, in het hotel La Bonne Auberge.

Tot 1 januari 1982 was Slenaken een zelfstandige gemeente. Daarna is dit dorp in 1982 samen met de gemeente Wijlre opgegaan in de gemeente Wittem. En op 1 januari 1999 werd de gemeente Wittem op haar beurt samengevoegd met de gemeente Gulpen tot Gulpen-Wittem.

Dat waren leuke korte vakanties die lang op ons netvlies gebrand stonden.
De omgeving, het verblijf in het hotel en –niet onbelangrijk- lekker eten.

Vanwege een afspraak in Maastricht (een lunch bij Toine Hermsen) besloten wij om niet terug te rijden maar op zoek te gaan naar een hotel in de buurt. In Slenaken dus.

Hotel Klein Zwitserland was gesloten dus op zoek naar een alternatief en dat werd……jawel, hotel Slenaker Vallei. Aankomst vrijdag 19 januari en vertrek zondag 21 januari 2018.
Het bleek een aangename hernieuwde kennismaking.
Het hotel bleek na een paar eigenaren inmiddels van naam veranderd te zijn en overgenomen door de huidige eigenaar (Wim Teuben).
Hij timmert hard aan de weg om er een gezellig familiehotel van te maken.
En dat lukt goed. Bij binnenkomst voelde het alsof we een warm bad instapten: warm ingericht met verspreid over de ruimte verschillende gezellige zithoekjes. Overal kaarsen, dat geeft een heel gezellige sfeer en warmte.
En het zicht op de eetzaal was ook goed. Mooi gedekte tafels (linnen tafellakens en servetten) kortom ook dat zag er goed uit. Omdat wij vrijdag uitgebreid hadden geluncht in Maastricht besloten we ons te beperken tot een klein hapje en voor zaterdag een tafel in het restaurant te bespreken.
Na een fikse regenzaterdag in Maastricht (maar zo kom je nog eens tot een museumbezoek) schoven wij zaterdagavond aan in het restaurant voor ons 3 gangen keuze menu. En dat stelde niet teleur.
Verse producten, mooi opgemaakte borden en dat alles voor een in verhouding goede prijs. De bediening is losjes, vriendelijk en gastvrij. Je wordt als gast goed in de gaten gehouden, maar zeker niet opvallend. Hier geen dure flessen water maar gewoon uit de kraan Dus over prijs kwaliteit valt niet(s) te klagen. Wat ons wel blijft verbazen is het gegeven dat er (bijna) overal een meerprijs wordt gevraagd indien een dessert wordt vervangen door kaas. Dat begrijpen we nog steeds niet zeker gezien de portionering van de kaas in relatie tot het dessert.

Maar al met al reden wij met een voldaan gevoel terug en wij houden dit hotel zeker in onze gedachten voor het geval wij weer eens een weekend naar het Limburgse gaan.

Voor ons is dit een aanrader.

Riek Nuesink.


Hotel Slenaker Vallei


Gevelsteen in zijgevel oude gemeentehuis die herinnert aan de opheffing van de gemeente Slenaken


Omgeving


De Slijpsteen van Slenaken is een grote steen die langs de oever van de Nederlandse rivier Gulp ligt, even ten zuiden van Slenaken. 


Restaurant


Forel uit rivier de Gulp


Kogel biefstuk


Coquilles met Biet


Makreel mousse