Kijk ook eens op sterrenkookboeken.nl

vivendum - dilsen-stokkem - belgië

VIVENDUM

27 maart 2012 heeft 1 helft van het door jullie zo geliefde bestuur gedineerd bij sterren-restaurant  VIVENDUM.
Meestal gaan we eten bij een restaurant waarvan wij ook een kookboek hebben geplaatst op sterrenkookboeken.nl
Maar van Alex Clevers hebben wij nooit iets mogen ontvangen, dus dan maar naar België om het te halen.

Vivendum, het restaurant bekroond met 1 Michelin ster, van Alex en Marianne Clevers is te vinden in een achttiende-eeuwse kapelanij in het Belgische gehucht Dilsen-Stokkem.
Toch weer een eind rijden vanuit Heemskerk, maar het was het zeker waard.
Vivendum heeft naast het restaurant gelukkig ook een hostellerie waardoor het echt een feestje wordt.

Op deze dag in het voorjaar verbaasde het ons toch dat het hele restaurant vol was, ( denk toch gauw een 35-tal gasten en dat op een maandag).
Het restaurant is opgedeeld in 2 (woon)kamers van het schittterde oude pand waardoor het een hele gezellige informele sfeer uitstraald.
De avond loopt als een goed gesmeerde machine. Marianne Clevers, de gastvrouw heeft alles bijzonder goed onder controle.
Ze wordt hierbij in de bediening ondersteund door  2 dames, die ook alles zeer goed in de gaten houden en niet te vergeten de zeer gepassioneerde sommelier Martin Foncke.
Eindelijk weer eens een sommelier die de wijnen uitgebreid en met passie aanbeveelt en lekker bijschenkt, zeker niet dat zuinige - (Top Martin).

Dan de gerechten; zoals wij al hadden vernomen kookt Alex met de seizoenen en met de regionale producten.
En ja hoor dat proef je en zie je. Schitterende gedresseerde borden, mooie ingrediënten en pure smaaksensaties.
Wat opviel, en dat is nou net wat wij graag willen, Alex komt uit de kast !!! (zie het artikel op de homepage)
Een chef die zich ook in het restaurant laat zien en ook 1 gang uitserveert, dat is toch geweldig.
Vaak zie je de kunstenaar van al dat moois niet, maar hier dus wel.
Alles waar ons Genootschap al jaren voor staat en promoot kwam hier tot uitvoering.

Alex, Marianne en het hele team, het was geweldig. Wij vonden het een eer om hier te mogen eten.

Ab en Marion

(zonder boek terug gereden, ze waren uitverkocht)

Het oude restaurant VIVENDUM in Maaseik

Restaurant VIVENDUM in Dilsen-Stokkem

Terraszijde

Amuse

Skrei met cassoulet van Mosseltjes, Salade en gemarineerde Groenten.
Volstruis. Chenin Blanc  2009 - Stellenbosch, Zuid-Afrika

Groene Asperges - NoordzeeKrab, gepocheerd Hoeve-Ei en Mousselinesaus.
Laibach, Chenin Blanc "Wooded"  - Stellenbosch, Zuid-Afrika

Kwartel - Eendenlever, Rissoto van zwarte Rijst, Jus van Truffel en biolochische Groenten.
Carmelo Rodero, "Tinto Roble 2009"  - Ribera del Duero Spanje   100% Tempra

Assortiment van Belgische Kazen
Blandy's medium dry Madeira, aged 10 years - Verdelho (Cépage in goede jaren) Madeira Portugal

Creatie van Ananas, Passiefruit, Mango en witte Chocolade