the jane - antwerpen belgië

BOEK PRESENTATIE  "DESIRE" SERGIO HERMAN

Boek-presentatie ' DESIRE ` met Sergio Herman, Mara Grimm en Tony Le Duc.

'DESIRE' is een tweedelig boekwerk over het laatste jaar van restaurant Oud Sluis*** van Sergio Herman.
In het eerste deel toont Sergio zijn belangrijkste creaties van het afgelopen jaar.
Ook zijn laatste menu is hierin opgenomen.
Fotograaf Tony Le Duc heeft de gerechten in sequenties gefotografeerd en deze beelden krijgen in het boek de vorm van vierluiken.
Hierdoor maakt de lezer als het ware een wandeling door het gerecht.
Het tweede deel van 'DESIRE' is een verslag in dagboekstijl.
Journalist Mara Grimm volgde en interviewde Sergio hiervoor een jaar lang.
Het laatste interview vond plaats vlak na het allerlaatste diner op 22 december 2013
De presentatie vond plaats in het nieuwe restaurant van Sergio "The Jane" in Antwerpen.
'DESIRE' verscheen in een beperkte, genummerde oplage van 1600 exemplaren.
Het boek was een dag na de presentatie al geheel uitverkocht, waardoor het nu al een collectors item mag worden genoemd.
Het C.G.H. is de gelukkige bezitter van boek nummer 432.

Uitgever Tony Le Duc: ‘ We verkeren nog steeds in shock over de manier waarop DESIRE is ontvangen.
De telefoons staan roodgloeiend en de mails stromen binnen met de vraag naar meer exemplaren.
Maar een herdruk van de luxe editie is uitgesloten: we hebben gekozen voor genummerde exemplaren en dan is bijdrukken geen optie.
Wel is besloten tot een heruitgave van de verhalenbundel DESIRE:
het boekje dat in dagboekstijl is geschreven door culinair journalist Mara Grimm en dat verhaalt over Sergio Hermans laatste jaar bij Oud Sluis.
Het boekje verschijnt medio juni en krijgt als titel mee: ‘DESIRE, reflecties van een topchef’.
De verhalenbundel maakt oorspronkelijk deel uit van het tweedelig tijdsdocument over het laatste jaar van toprestaurant Oud Sluis.
Uitgever Tony Le Duc: ‘Omdat vooral de verhalenbundel uit de luxe editie veel teweeg brengt, hebben we besloten dit deel een eigen leven te geven.’

Op uitnodiging van Tony le Duc (Minestrone uitgeverij) heeft het C.G.H. bestuur de presentatie van dit geweldige boek in The Jane mogen meemaken.
Tony bedankt.

Ab en Marion