ron gastrobar - amsterdam

Restaurant RON GASTROBAR - Amsterdam

zaterdag 12 april 2013,

Door wat regelwerk van Oos Kesbeke en Michel Moet is het bestuur van het C.G.H.in contact gekomen met Ron Blaauw.
Ron, een vriend en fan van Kesbekes tafelzuur, wilde wel eens wat leuks doen voor het Heemskerkse genootschap.
Eten in een 2 sterrenrestaurant is nou niet iets wat je vaak doet, dus zou Ron weleens even een speciaal prijsje maken voor ons.
Na wat heen en weer gemail met Marije de Leeuw (reserveringen Ron Blaauw) waren wij er op 24 maart uit.
12 april wordt de datum en de prijs is helemaal top.

En toch werd het even spannend want op 27 maart kwam het nieuws van Ron Blaauw overal in de media.
Ron Blaauw zegt zijn 2 Michelinsterren gedag en gaat door met een nieuw concept.
RON GASTROBAR ???

Natuurlijk direct gemaild en gebeld, maar pas s ‘avonds het verlossende woord van Marije - Het gaat gewoon door!

Vrijdag 12 april - bij aankomst om 19.00 uur was het een drukte van jewelste.
De een na de andere gast werd verteld dat het restaurant vol was en dat er pas na negenen weer plaats was.
Wij werden naar het achterste gedeelte van het restaurant gebracht waar 2 lange tafels voor ons waren gedekt.
Nou ja gedekt?? het nieuwe concept houdt ook in dat er van blank eiken tafels wordt gegeten zonder linnen.
Toen iedereen aanwezig was kon het feestje beginnen met de bubbels, brood uit de broodzak met Notenboter en
de ons zo bekende kleine Kesbeke Augurkjes verstopt in een weckpot.

Ron's Gastrobar serveert van de kaart enkel nog een grote serie kleinere gerechtjes.
Een 3 of 4-tal van deze bordjes zijn voldoende voor een schitterend avondje uit.
Het maakt niet uit wat je kiest of hoe je kiest want ze sluiten allemaal naadloos op elkaar aan.

Kiezen was er niet bij voor ons, Iedereen kreeg bij elk van de 5 gangen een ander gerecht voorgezet.
Aften, Stomatitis, Glossitis, Herpes of andere mondziekten komen gelukkig niet voor bij de deelnemers,
want de gerechten werden allemaal met elkaar gedeeld. Half lege of half volle bordjes gingen over de tafel,
vorkjes verdwenen in andersman mond alles werd onderling geruild om alles maar te kunnen proeven.
Alle gerechten zijn heel erg mooi van smaak, structuur en opmaak, de wijnen zijn mooi op de dessertwijn na,
die vonden wij jammer genoeg erg hoekig - n.t.z.
De bediening is ook helemaal top. Heel informeel - heel Gastrobar. Goede uitleg over de gerechten en heel behulpzaam. HELEMAALTOP.

Ron kwam zelf ook nog heel even aan tafel maar helaas was hij al te vroeg weg om nog even met het bestuur op de foto te gaan.
(hij was ziek). Dus moest er een ander slachtoffer gevonden worden voor de foto.
En dat werd Bobby Rust, “Bobby heeft in topzaken gewerkt als Oud Sluis, De Librije en bij Kranenborg, dus niet de minste Chef.
Samen met de allerbeste chef uit Heemskerk en het allerbeste culinaire bestuur uit Nederland is hij nu vereeuwigd bij het C.G.H..

Ja Ron helaas.

Al met al een top-avond in Amsterdam-Zuid.
Bestuur C.G.H.

RON GASTROBAR

Gekarameliseerde Boter met Kaantjes en Augurkjes van Kesbeke

Kruidensalade van Edwin Flores met Tonijn-crème en een Eitje