meesters en juffen - heemskerk

Meester en Juffen

Een helft van het C.G.H. bestuur heeft dit nieuwe Heemskerkse eetcafé op een woensdagavond in februari bezocht.Al wandelend om 19.00 uur door het mooie dorp op een regenachtige avond.
Olympia (de Griek) 2 tafeltjes, De kas - leeg, Manjefiek - leeg, Stelvio - leeg, de Drie Linden - leeg.
Nu weten wij natuurlijk dat de woensdagavond geen echte uit-eten dag is en dan valt het juist echt op.
Meesters en Juffen - 7 tafeltjes plus wat aan de bar maakte toch 26 gasten.
Ongetwijfeld omdat M & J nieuw is, toch maar proberen dit vast te houden.

Dit nieuwe Heemskerkse eetcafé, met de bar een beetje uit het eetgedeelte weggehouden, is gezellig ingericht.
Op het plekje wat we hadden uitgekozen konden we meekijken in de gedeeltelijk open keuken.
De bediening op deze avond, 2 dames, was leuk, attent en oplettend.
Wat opviel was de bijzonder goede samenwerking met de keuken.
Na het voorgerecht werd, en dan kom je niet vaak tegen, zelfs gevraagd wanneer wij het hoofdgerecht uitgeserveerd wilden hebben.
Ook de controle op de uit te serveren borden werd door de bediening goed in de gaten gehouden en zo nodig gecorrigeerd.
De dinerkaart is eenvoudige met gerechten die goed passen in een eetcafé, niet moeilijk doen.
Als voorgerecht namen wij de Gamba's en de Tomatensoep en als hoofd, de Biefstuk en de Varkenshaas.
Alles goed van smaak en netjes gepresenteerd, alleen wat is het toch jammer dat de mayo altijd uit een potje moeten komen.
Dit zelf maken is toch echt veel lekkerder en als je dan ook nog eens je friet zelf maakt onderscheidt je je direct van dat andere eetcafé,
Ruysdael.

Meesters en Juffen, het zou best wel eens goed kunnen gaan lopen.