in de kas - heemskerk

GRAND CAFE - RESTAURANT  " IN DE KAS " - Heemskerk

Op 20 maart 2012 was het dan zover: de feestelijke heropening van "In de Kas" in ons zo geliefde dorpje Heemskerk.
Na 5 jaar en een nieuwe chef, Jurgen Verbeek, moest het dan toch gebeuren, en terecht.
De make-over was echt nodig omdat lekker eten, "indrinken" en veel lawaai nou eenmaal niet samengaan.
Voeg daarbij de komst van een top-chef en je weet dat er wat moet gebeuren.
Gelukkig hadden de eigenaren dat door.
Eten en drinken zijn nu zoveel mogelijk gescheiden, tenzij het niet anders kan, drinken boven en eten beneden, met een zekere mate van intimiteit en een lambrisering in het beneden gedeelte maakt dat de buitenwereld niet gelijk op je bord kijkt, wel zo prettig.
Tijdens de feestelijke heropening waren er zeker 150 gasten aanwezig.
Aan hapjes drank en gezelligheid geen gebrek.
Ook onze burgervader Jaap kwam nog even een kijkje nemen. Altijd goed natuurlijk.
Daarna heeft het bestuur op 6 april zelf de proef op de som genomen en is er gaan eten.
Een rustige goede vrijdag avond voor de Paas 2012.
Een 4 gangen diner door de chef zelf samengesteld en...........wat was het voortreffelijk.
Heemskerk is weer een goede en gezellige eetgelegenheid rijker.
Wij raden een ieder aan eens een kijkje te gaan nemen en vooral de chef, Jurgen Verbeek, te vragen zelf een menu voor je samen te (laten) stellen.
Dan weten wij 1 ding zeker. Je zult er weer terug komen.

Mario & Ab

Tonijn, creme van Wortel, Piment en zoetzure Wortel.

VEGA
Couscous, Carpaccio gerookte Portobello, Wortel en Wagame.

Runder-Carpaccio; flinterdun gesneden met Mayonaise van Basilicum en krokante Tomaat.

Noordhollandse Paling, Rivierkreeftjes, Biet, Bleekselderij, heldere Bouillon van Paling.

VEGA - Soepje van Pastinaak gezouten Citroen en Bleekselderie.VEGA

.
Bleekselderij en gestoofde Sukade.

Hollandse Runderentrecote, Polenta, Jus  met gepofte Knoflook Paddestoel

VEGA
Gebakken Polenta, wlde Spinazie,
gepocheerd Ei en schuim van Parmezaansekaas.

Ananas, warm Choco-Brownie en kokos.