blond - heemskerk

Restaurant Blond lunch & diner  - Heemskerk
22 april 2011

Vandaag toch maar even naar het vorige week geopende Restaurant Blond lunch & diner in Heemskerk geweest.
Omdat het weer zo geweldig was hadden wij voor de lunch, een tafeltje op het terras genomen.
Begrijpen echt niet waarom het terras niet is afgeschermd.
Het uitzicht op het tankstation van Welp en het lawaai van de drukke Rijksstraatweg is niet echt gezellig.
Op de tafel stond een bierkaart met allerlei mooie Belgische bieren, jammer dat er geen prijzen bijstonden wat zo kan het bij het afrekenen toch schrikken worden.
Om de lunch goed te kunnen beoordelen namen wij 4 verschillende gerechten.
De sandwich Mozzarella, sandwich Carpaccio, broodje kip Teriyaki en het twaalfuurtje wat hier Lekker Blond heet.
Met dat "Lekker Blond" ging het meteen al mis op de kaart stond dat het volgende geserveerd zou worden - kleine soep naar keuze, rundvlees kroket, broodje rosbief met gekookt ei en mayonaise, broodje oude kaas met Amsterdams zuur en mosterd.
En inderdaad kwam er een kop uiensoep op tafel, niet mijn keuze want dat was niet gevraagd.
Met enige verbazing de soep bewonderd – een kop soep met daarin een boterham gestopt (foto), een drabberig geheel inplaats van een stukje stokbrood gegratineerd met wat Gruyère kaas.
Na de soep was het wachten op de rest van het gerecht maar dat kwam helemaal niet.
Iets of iemand had de bestelling niet goed opgenomen, dat kan natuurlijk gebeuren.
Toen mijn tafelgenoten klaar waren met eten kon ik dus beginnen met de rest van het "Lekker Blond".
Wat opviel was dat overal onder het beleg sla was aangebracht en dat bij elk gerecht.
Tijdens het brood snijden vloog dan ook telkens het beleg eraf, zeker met de oude kaas was dit het geval, wat gewoon niet lekker eet.
Alle gerechten vielen op door simpelheid en erg vlakke smaken, de presentatie op de borden was oké.
Met de prijs/kwaliteit scoort men bij Blond niet erg hoog.
Geografisch laten wij restaurant Blond voorlopig even rechts liggen maar zullen het zeker over een tijdje, als ze wat zijn ingewerkt, terug komen om het diner te proberen.

Ab Zandstra

Lekker ??  Blond uiensoep

De rest van Lekker Blond broodje rosbief met gekookt ei en mayonaise,broodje oude kaas met Amsterdams zuur ?  en mosterd, rundvlees kroket.

broodje kip Teriyaki

sandwich Mozzarella