Mario en Ab zochten en het C.G.H vond:

Klaas van de Kaas

Klaas Staal, de eigenaar van het voormalige Staal Keukens, aan de Rijksstraatweg in Heemskerk is een man met een bijzonder verleden, en heeft nu een biologisch verkooppunt in het pand van Staal keukens.

Want zo noemt Klaas Staal zich tegenwoordig zelf.

Hoe is het allemaal zover gekomen.?
Klaas is van oorsprong een banketbakker uit West Zaan

Daar woonden in die tijd 3500 mensen en er waren 7 bakkers gevestigd.
Te veel dus om een goede boterham te verdienen.
(Nu dus geen een meer. Nou zo verdwijnt dus ook de smaak van echt en
eerlijk gebakken brood van de smaakpapillen van de mensen)
Klaas is toen door de slechte vooruitzichten begonnen met een rijdende snackkar.
Maar toen de snackbar van kapper Zuidhoek te koop kwam, is Klaas naar Heemskerk verhuisd waar hij uitbater werd van snackbar De Zuidhoek en in de lege tabakszaak heeft hij later bar de Bistro gemaakt. " Toen Klaas hier mee stopte heeft hij eerst nog als bezorgbakker gewerkt en een wereldreis van 3 jaar gemaakt.
Terug gekomen weer op zoek naar werk o.a. ging hij voor Nestlé koffie automaten aan de gang op de Hoogoven terrein.
Zoveel geld was er in die tijd niet, dus toen het tijd werd voor een nieuwe keuken bij huize Staal, is Klaas in zijn vrije tijd aan het timmeren gegaan.
Het resultaat een schitterende keuken. Ja, en toen kwam dochterlief, pap zou je ...en van het een kwam het ander.
En omdat het in die tijd op Hoogovens niet goed ging, verdwenen veel van de buiten firma's het terrein.
Dus met de ervaring van het zelf bouwen van keukens, werd Staals Keukens geboren.
Na jaren met veel plezier keukens te hebben gemaakt en geleverd, was het tijd om te stoppen.
Klaas ging met pensioen. Nou ja pensioen?
Hoe brengt Klaas nu zijn(vrije) tijd door ??
Na het stoppen met de keukens is Klaas zijn vrije tijd uitgebreid gaan besteden aan zijn hobby het bier maken. Henk Lubbers, zijn leverancier voor de basis producten van het bier, op de Alkmaarseweg in Beverwijk was inmiddels gestopt.
Klaas was dus genoodzaakt om het spul zelf te halen uit België.
Eerst met de post, toen het nog om een paar blikken ging en later zelf er naar toe.
Nu staat er, door de uit de hand gelopen hobby, een compleet biologische assortiment in de voormalige keukenzaak.

Wat biedt Klaas ons Heemskerkers.
In de winkel van Klaas, die overigens maar zeer weinig open is, staan heel veel biologische producten, zaden kweekgoed en ook de basis producten om zelf bier en wijn te maken

Ook is er een flink assortiment aan keuken apparatuur te vinden om alles wat je moestuintje op levert te verwerken. Bijvoorbeeld wijnpersen, gistingsflessen, flessen, alles om te bottelen, watersloten en zelfs speciale droog apparaten om vruchten te drogen.

Leuk om te weten is dat Klaas zijn eigen druiven droogt en het resultaat, de krenten, verwerkt in zijn eigengemaakte krentenbrood. Want het bakken zit nou eenmaal in zijn bloed.
Maar ook voor workshops kunt u bij Klaas terecht.
Bijvoorbeeld het maken van kaas, het inleggen van groente zoals augurken uit eigen tuin, worden in de voormalige keuken showroom gegeven.
Wilt u dus 120 procent uit uw volkstuintje halen, en voortaan uitsluitend biologisch tuinieren,
of met vrienden iets leren tijdens een van de workshops, dan vind u alles wat u nodig heeft bij Klaas Staal aan de Rijksstraatweg in ons mooie Heemskerk