KESBEKE AMSTERDAMS ZUUR

Kesbeke is nog de enige inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Zijn grootvader, Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein.

De vrienschap tussen KESBEKE en het C.G.H.  is voort gekomen door het waardering die wij hadden en hebben voor het ondernemerschap van Oos Kesbeke
Een artikel over KESBEKE vinden jullie op de home page.

De eerste ontmoeting tussen het C.G.H. en KESBEKE was op zaterdag 19 januari 2013 in Amsterdam.

Op Facebook had KESBEKE een geweldig aanbod gedaan.

WAANZINNIGE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING !!

EENMALIG SLECHTS € 15,- !!

Voor onderstaand totaal pakket :

Amsterdamse Augurken C 1700 ml Zoetzuur
Handgeschilde A’damse uien 720 ml Zoetzuur
Amsterdamse Smuluien 720 ml Zoetzuur
Amsterdamse Piccalilly 370 ml Zoetzuur
Amsterdamse Augurken plakjes 370 ml Zoetzuur
Amsterdamse Zilveruitjes 370 ml Zoetzuur
Amsterdamse mini Augurkjes 235 ml Zoetzuur
Gesnipperde rode uitjes 235 ml Zoetzuur
Jonnie Boer & Oos Kesbeke Piccalilly 350 ml
Jonnie Boer & Oos Kesbeke Olijven met zeewater 350 ml

Dit mochten wij onze Deelnemers natuurlijk niet onthouden, en dat bleek terecht.
Maar liefts 16 pakketten konden wij bestellen.

Op een koude zaterdag in januari zijn wij ze gaan ophalen in Bos en Lommer.

Ook ontmoeten wij daar in het schitterende winkeltje nog twee schitterende mensen.
Een allervriendelijkste dame, waar van wij beide de naam zijn vergeten (slordig)
en Frans..................Mario bleek Frans te kennen.
Een ontmoeting na een slordige 40 jaar maakt toch wel wat los.
Mario had in zijn jeugd, dus wel heel lang geleden, vakantie werk gedaan bij "Kesbeke Fijne Tafelzuren".
De vader van Mario deed destijds, met zijn ploeg van Thomassen & Drijver, de onderhoudswerkzaamheden bij Kesbeke.
Door die contacten kon Mario daar zijn zakcentjes verdienen en maakte toen ook kennis met Frans.

Frans en Michel hebben ons een rondleiding gegeven door de fabiek en de kantoren.
Nooit eerder zagen wij een zo gemoedelijk kantoor, grote aquariums, kroonluchters - heel bijzonder.

Over een aantal maanden gaat het C.G.H. een workshop mee maken bij Kesbeke. Wij verheugen ons daar nu al op.

Kesbeke schreef het volgende over deze eerste ontmoeting.

Mario Lander & Ab Zandstra van Culinair Genootschap Heemskerk waren vandaag bij ons in de winkel in Amsterdam om de speciale Kesbeke pakketten voor hun leden op te halen.
Onze aanbieding vonden zij dermate interessant dat beide heren er geen gras over lieten groeien en ons meteen belde voor een mooi aantal pakketten.
De kans is zeer groot dat er door deze kennismaking nog veel meer leuke en culinaire ontmoetingen gaan plaats vinden.
Dit genootschap is een voorbeeld van adequaat reageren op een interessante aanbieding.
En staat voor de belangen van de leden.
Heren, wij vonden het een plezier om jullie te leren kennen.
Tot onze volgende ontmoeting. Grt Oos & Michel Wil u meer van dit culinair genootschap weten kijk dan op
 www.culinairgenootschapheemskerk.eu

CGH & Kesbeke

Hier wat foto's van onze ontmoeting (gemaakt door Michel)