Kijk ook eens op sterrenkookboeken.nl

WILD ACHTER HET GLAS

Chef JURGEN VERBEEK

Aan letterlijk de vooravond van de mooie december maand 2012, vond er op 30 november  de workshop “Wild achter het Glas” plaats.

Een 25-tal deelnemers van het CGH woonde deze happening bij.

Na een warm woord van welkom door het door u zo geliefde bestuur, waarbij aangegeven werd dat we deze workshop als een twee in een moesten zien.

(omdat we dit jaar niet eerder een workshop hebben gehad) zijn we aan de slag gegaan onderleiding van Teun Cornelisse.
Teun nam ons mee aan de hand in de bijzondere wereld van het wild, in de regio geboren en opgegroeid kent hij de gebruiken op z’n duimpje.
Hij vertelde er op los over de Gans, de Haas, de Eend, de Duif en de roodpoot Patrijs. Ook haalde hij nog een eend uit elkaar en vertelde daarbij hoe je de onderdelen klaar moest maken.
Chef Jurgen Verbeek van De Kas had voor ons een vijf-tal kleine wild gerechtjes gemaakt die allemaal even voortreffelijk smaakten.
We kunnen met recht zeggen dat de oude Kas niet meer is en dat onder leiding van Jurgen en Gijs er sprake is van een geweldige vooruitgang.
De Kas is door Jurgen in Heemskerk weer op de kaart gezet, zoveel is wel duidelijk.
Alle deelnemers hebben verschrikkelijk genoten en hebben ook het nodige opgestoken van het wild, de smaken en bereidingswijzen.
Terecht een super workshop, zoals een van de leden opmerkte en meer dan het wachten waard, zo tot het einde van het jaar.
Een mooier compliment kon het door U allen zo geliefde Bestuur niet krijgen.
wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Mario Lander & Ab Zandstra

IN DE KAS

Openingswoord voorzitter

Wild presentatie door Teun Cornelisse (PRIME MEAT)