Puur holland 2008
Op 23-5-2008 vond het eerste Culinair Genootschap Heemskerk diner plaats in Restaurant De Jonge Halewijn te Beverwijk.
Tussen 19.00 uur en 19.30 uur verschenen de eerste 19 deelnemers om vanaf 19.45 uur
een begin te maken met het prachtige 4-gangen diner
wat bereid was op basis van de principes van het Culinaire Genootschap Heemskerk,
d.w.z. eendiner uitsluitend gemaakt van regionale en seizoensgebonden producten en dus Co2 neutraal.
Op de pagina recepten (onder de link Members Only)
treft u het menu en de bijbehorende receptuur aan waaruit blijkt hoe mooi het culinaire leven om de hoek kan zijn:
Het restaurant werd opgesierd door een tweetal prachtige www.culinairgenootschapheemskerk.eu vlaggen
en werd aan tafel ons alom bekende kika-water geserveerd.
De voorzitter van het genootschap heeft in zijn toespraak stilgestaan bij het ontstaan van het culinaire genootschap,
nu een jaar geleden en de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt.
Het genootschap stoomt op naar de 500 leden en is inmiddels een begrip in Kennemerland en ook daarbuiten.
Het culinair genootschap heeft niet alleen in regionale kranten de uitgangspunten voor het voetlicht kunnen brengen, maar inmiddels ook voor de radio.
Het meest recente contact bestaat uit een contact met de bekend TV kok Herman den Blijker.
Wie weet gaat het culinair genootschap hier ook nog een mooie toekomst tegemoet.
Ook heeft de voorzitter stilgestaan bij de activiteiten die gaan komen in de loop van dit jaar die u op de site voor een deel al terug kunt vinden.
Bovendien heeft de voorzitter verzocht aan de aanwezigen, in ieder geval voor het einde van dit jaar, 1 nieuw lid in te schrijven.
Zonder een enkele uitzondering is de avond door een ieder als een groot en leerzaam succes ervaren,
waarbij de kok van de Restaurant de Jonge Halewijn veel eer toekomt,
ook omdat hij  “uit de kast gekomen is” en steeds een toelichting gaf op de verschillende door hem gemaakt gerechten.