Kijk ook eens op sterrenkookboeken.nl

DINER " PUUR 7 "

In restaurant Apicius in Bakkum
Op 27 juni was het dan weer zover, het puur 7 Holland diner in restaurant Apicius.
Niet zo maar een restaurant maar een met een Michelin ster.
Nadat het door de deelnemers zo geliefde bestuur een ieder welkom had geheten volgde de inleiding van uw voorzitter, die samen met zijn geliefde secretaris dit mooie menu had voorbereid.
Apicius is vernoemd naar de Romein Marcus Gavius Apicius.
In die tijd vierde literatuur, cultuur en filosofie hoogtij, maar ook de gastronomie was in opkomst.
Marcus Gravius hield zich met name met de gastronomie bezig, later gevolgd door Trajanus, die destijds al een systeem bedacht voor het conserveren van oesters.
Die Romeinen waren ware lekkerbekken ( en rare jongens vrij naar Asterix), hoewel die ( het visje dus) toen nog niet bestonden.
We zijn als culinairgenootschapheemskerk.eu bij Apicius terecht gekomen vanwege de voortreffelijke kookkunsten van
Thorvald de Winter, die samen met zijn grote broer Gaylord Apicius bestiert.
Thorvald en Gaylord zijn samen veel meer dan de optelsom van 1 en 1.
Samen zijn ze wel 4 zullen we maar zeggen. Ze vullen elkaar blindelings aan, maar wat wil je ook……
Bij Apicius kookt men met de seizoenen mee, dus altijd vers , de producten zijn dan op z n best, qua smaak, vormgeving en rijpheid. Thorvald verliest zich niet in complexiteit, ingewikkelde sauzen of moeilijke constructies…..nee…..hij is altijd op zoek naar de pure smaak.
Hij zegt ook dat hij nooit beter kookt dan de kwaliteit van zijn producten. En dit laatste klopt.
De leden van het C.G.H. hebben, niemand uitgezonderd, genoten van de heerlijke maaltijd.
Een aantal van hen geven aan hier niet voor de laatste keer geweest te zijn.
Een beter compliment kan het bestuur maar zeker ook Apicius niet krijgen.
Aan het einde van de avond heeft uw geliefde bestuur uw hulde en dankbetuigingen in liefde en ruimhartig aanvaard, wij hebben dit ook overgebracht aan Thorvald en Gaylord.
Een avond om bij te schrijven in het toch al zo mooie activiteiten boek van uw culinairgenootschapheemskerk.eu.
Mario en Ab

In LIMO-stijl naar huis