CGH Duindiner

op 21-11-2008 een groot succes.

Het duindiner 2008 van het Culinair Genootschap Heemskerk is een groot succes geworden:

”Met 40 enthousiaste deelnemers en een wachtlijst van nog eens 15 personen

waarvoor deze keer helaas geen plaats was, want de leden van het Genootschap gaan natuurlijk voor

” aldus Ab Zandstra secretaris van het genootschap.

De voorbereidingen, waarbij het bestuur zou koken, hebben een lange tijd in beslag genomen.

Acht weken geleden zijn de eerste gesprekken tussen de bestuursleden gestart

met betrekking tot de samenstelling van het diner.

Daarna zijn er sponsors gezocht om het diner met hun producten te steunen.

Zij moesten natuurlijk wel aan de uitgangspunten van het Genootschap voldoen.

De producten moesten uit een straal van 5 kilometer van de Evelaer komen.

Het buurthuis waar het duindiner 2008 heeft plaats gevonden.

De sponsors waren Hein Dil met zijn voortreffelijke paling uit het Alkmaardermeer.

André van de Heuvel van de Landwinkel Beverwijk met zijn heerlijke Groenten en Giesseman peertjes,

Bloem Sierkunst Ilse met prachtige bloemstukjes op tafel.

Ons ere lid ( tot eind 2007) Ton Rijke verzorgde een prachtige casselerib van een Uitgeester varken

( nee niet die ene van de workshop porcius!!!!)

En natuurlijk Henk Teunen van buurthuis de Evelaar die ons onderdak bood voor het diner.

Op vrijdag 21 november om 8.00 uur zijn Ab en Mario begonnen met koken.

Ab ontpopte zich als een heus aardappel schiller 10 kilo aardappelen waren in no-time geschild.

Daarna koken koken en nog eens koken. Om 2 uur in de middag waren de voorbereidingen klaar.

Na een uurtje rust is Uw bestuur met de nodige hulp van dochters en vrouwen van

Uw geachte bestuursleden aan de slag gegaan om de Evelaer in te richten.

Als je dan 40 stoelen hebt neergezet blijkt dat toch een hele groep te zijn.

Gelukkig waren de voorbereidingen al afgerond en hoefden we daarna niets meer te koken.

Vervolgens werd na half zes alles in de keuken in gereedheid gebracht om

later op de avond het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tot ongeveer 7 uur liepen de 40 gasten binnen. Al snel was het een en al gezelligheid.

Mensen praatten met elkaar en wisselden van alles en nog wat uit,

Naast het eten wat voor ons allen zo n belangrijke plaats inneemt werd er ook heel wat af genetwerkt.

( is dat nederlands?).

Na een woord van welkom van Henk van Teunen,

nam Uw aller voorzitter Mario Lander het woord om mede namens Ab ( Uw zeer gewaardeerde secretaris) de avond te openen.

Na het bedanken van de sponsors volgde een korte toelichting op het dineren de daar het Culinair Genootschap Heemskerk gehanteerde uitgangspunten.

Het Genootschap mag zich verheugen in een toenemende belangstelling.

Ook voor 2009 staan er weer de nodige activiteiten op stapel die we binnenkort

op onze mooie site zullen gaan vermelden. Ook hebben we tijdens het diner 5 nieuwe leden ingeschreven voor 2009.

Laaiend enthousiaste mensen die er graag bij willen horen.

De voorzitter gaf aan dat ons genootschap uit aan het groeien is tot een heuse BEWEGING.

Gezien ook de belangstelling voor de schrijvende pers en de radio.

De verschillende gerechten hebben de deelnemers zich goed laten smaken

bijna alle borden gingen leeg retour richting keuken..

Aan het einde van de avond volgde er ook nog een korte beschrijving van de wijnen

door Jan Broekkamp. Vinoloog in hart en nieren.

Ook Henk speelde nog een aardig moppie op zijn gitaar.

Alom werd het bestuur geprezen voor deze geweldige avond wat bleek uit het daverende applaus na afloop en de vele dank en steun betuigingen.

Er waren veel deelnemers die er bij het bestuur op aan drongen toch vooral hiermee door te gaan

omdat het op een heel goede en positieve wijze bijdraagt aan het bewust omgaan

met producten uit de regio en de seizoenen.

Of zoals een nieuw lid van het culinairgenootschapheemskerk zei.

” VOOR MIJ ZIJN VANAVOND NIET ALLEEN DE OGEN OPEN GEGAAN VOOR AL HET MOOIS WAT JULLIE DOEN OOK MIJN SMAAKPAPILLEN ZIJN WEER TERUG VAN WEGGEWEEST “

Een mooier compliment konden de voorzitter en secretaris niet krijgen als beloning voor deze avond